Usein kysyttyä

Millä perusteella KAS tarjoaa vuokra-asuntoja?

Pääosa KAS asuntojen asunnoista on rakennettu valtion rahoituksella ja ovat korkotuki- tai aravarahoitteisia kiinteistöjä. Näiden asuntojen vuokrauksessa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita eli tarveharkintaa, jossa huomioidaan muun muassa hakija tulot ja varallisuus, sekä asunnon tarpeen kiireellisyys.
KAS asunnoilla on myös kohteita joihin ei sisälly valtion asettamia rajoituksia, ja joiden vuokrausta KAS voi tehdä vapaasti.

Kuinka kauan asuntoa joutuu odottamaan?

Jonotusaika riippuu useasta tekijästä. Esimerkiksi hakemasi asunnon koko ja sijainti vaikuttavat jonotusajan pituuteen.

Vaikuttaako luottotiedoissa oleva maksuhäiriömerkintä asunnon saamiseen?

Tarkastamme kaikkien hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta. Maksuhäiriömerkinnät voivat olla este asunnon saannille, mikäli vuokranantajalla on syy epäillä ettei asunnon hakija kykene suoriutumaan vuokranmaksuista.

Mikä on KAS asuntojen vakuuskäytäntö?

Katso Vakuus

Periikö KAS välityspalkkiota?

Emme peri, koska vuokraamme vain omia huoneistojamme, emmekä välitä muiden vuokranantajien asuntoja.

Miksi asunnot ovat netissä, jos niitä ei kuitenkaan voi tarjota minulle?

Verkkosivuillamme on esitelty heti vapaana olevia ja vapautuvia KAS asuntoja. Osa niistä saattaa olla jo varattu tai niihin voi kohdistua useitakin aiempia hakemuksia. Asunnot poistuvat sivuiltamme, kun niistä on tehty kirjallinen vuokrasopimus. Vuokra-asuntohakemuksen täyttämällä varmistat että voimme olla sinuun suoraan yhteydessä sinua kiinnostavien asuntojen vapautuessa.

Mistä ja miten noudan uuden vuokra-asuntoni avaimet?

Tarkista avainten noutoon liittyvät asiat aina vuokrasopimusta tehdessäsi. Kun haet avaimia, ota mukaasi allekirjoitettu vuokrasopimus, henkilötodistus ja kuitti vakuuden suorittamisesta. Jos avaimia hakee puolestasi joku muu, on hänellä oltava vuokrasopimuksen, oman henkilötodistuksen ja vakuuskuitin lisäksi allekirjoittamasi valtakirja.

Ovatko lemmikkieläimet sallittuja KAS asunnoissa?

Lemmikkieläimet ovat sallittuja kaikissa asunnoissamme. Muista kuitenkin, että vuokralaisena olet korvausvastuussa lemmikkieläimen aiheuttamista vahingoista.

Jos otan tarjotun vuokra-asunnon, voinko pyytää sinne remontteja?

KAS asunnot tarkistetaan edellisen asukkaan poismuuton yhteydessä ja huoneistotarkastaja määrittelee tarvitseeko asunto remonttia. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta sinulle annetaan mahdollisuus käydä tutustumassa asuntoon. Ilmoita asunnossa näkemistäsi puutteista hyvissä ajoin isännöitsijälle. Sopimuksen allekirjoittaessasi hyväksyt asunnon siinä kunnossa missä se allekirjoitushetkellä on (mukaan lukien huoneistotarkastajan määräämät remontit).