"Tyytyväisyytemme taso on tasainen ja korkea"

Eläkeikäinen Kalevi Korhonen asuu vaimonsa kanssa Jyväskylän Kuokkalassa. Vuokra-asunto on ollut Korhosten koti jo vuodesta 2006. Aluksi taloyhtiöllä oli eri omistaja, ja Kunta-asunnot Oy osti taloyhtiön muutama vuosi sitten. Kun Korhoset etsivät itselleen sopivaa kotia, ratkaisevaksi tekijäksi muodostui jokapäiväinen näkymä ikkunasta yli rakkaaksi ja tutuksi tulleen kotikaupungin. Maisema ei kyllästytä vielä 12 vuodenkaan jälkeen, ja Korhonen asuu Kuokkalassa mielellään edelleen.

Jyväskylän keskustan läheisyydessä sijaitseva asuinalue on Korhosen sanoin luonnonkaunis, viihtyisä ja rauhallinen. Liikunnallinen pariskunta ulkoilee päivittäin Jyväsjärven kiertävällä rantaraitilla, joka alkaa miltei kotiovelta.
- Sijainti kauniin Jyväsjärven rannassa oli ratkaiseva. Teimme valinnan pitkälti sen ja seitsemännestä kerroksesta avautuman maiseman perusteella. Tartuimme tilaisuuteemme heti, kun sitä tarjottiin, Korhonen kertoo.

Kattavia palveluja ja ilahduttavaa isännöitsijätoimintaa
- Asuinalue on paitsi viihtyisä myös lähellä hyviä ja kattavia palveluja. Muutaman sadan metrin päässä on useampi ruokakauppa, koulut ja jopa kirkko. Pankki on ainoa, joka puuttuu, ja sekin palvelee nykyään netissä, Korhonen sanoo.

Loistavan sijainnin lisäksi Korhosta ja hänen vaimoaan miellyttää asunto itsessään. 50-neliöinen asunto hyvällä pohjaratkaisulla ja saunalla on asukkaille erinomainen. Talo porraskäytävineen on pidetty hyvässä kunnossa, ja yhteistyö isännöitsijän ja huollon kanssa on kitkatonta ja nopeaa.

- Isännöitsijätoiminta on ollut ilahduttavaa. Kultaseppänä ja käsillä tekijänä tykkään, kun voin osallistua tiettyihin töihin itsekin, epävirallisena talonmiehenä toimiva Korhonen kiittää.

"Tämä on niin timanttinen, että pysymme talossa mielellämme"
Kun Korhoset muuttivat nykyiseen kotiinsa, taloyhtiöllä oli eri omistaja. Nyt taloyhtiön omistaa Kunta-asunnot Oy, jonka pyrkimyksenä on tarjota kohtuuhintaista ja turvallista vuokra-asumista. Korhosen mielestä taloyhtiön omistajanvaihdos ei vaikuttanut mihinkään olennaisesti, vaikka se asukkaita aluksi jännittikin.

- Kaikki on mennyt putkeen. Asuminen on turvallista, ja hyvä isännöitsijätoiminta ilahduttaa edelleen. Tyytyväisyyden taso on niin tasainen ja korkea, että vaikea sitä on edes nostaa. Tämä on niin timanttinen, että pysymme talossa mielellämme, Korhonen kehuu.