Vuokra-asunnot Rovaniemellä

KAS vuokra-asunnoilla on Rovaniemellä laaja tarjonta hyvätasoisia vuokra-asuntoja. Asuntoja on 2801, yli sadassa kohteessa. Kohteet sijaitsevat pääosin Korkalovaarassa, Ounasrinteessä, 3. Kaupunginosassa ja Syväsenvaarassa, mutta pienempiä kohteita löytyy ympäri kaupunkia.

Rovaniemi asuinpaikkana

Rovaniemi on viihtyisä, noin 60 000 asukkaan kaupunki pohjoisella napapiirillä. Se on Suomen pohjoisin kaupunki ja samalla Lapin maakuntakeskus.

Rovaniemi tarjoaa laadukkaat ja luonnonläheiset puitteet asumiselle. Vuokra-asuntojen hintataso on kohtuullinen.Ympäröivä luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet virkistäytymiseen niin kesällä kuin talvellakin. Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, tarjoten hyvät talviurheilumahdollisuudet niin matkailijoille kuin rovaniemeläisille itselleenkin. Myös kaupungin kulttuuritarjonta on laajaa.

Kunnalliset palvelut ovat hyvällä tasolla verrattuna monen Lapin kunnan tilanteeseen.

3. kaupunginosa

3. Kaupunginosa sijaitsee Rovaniemen keskustan kupeessa. Alueella on erinomaiset peruspalvelut sekä runsaasti viheralueita ja urheilukenttiä. Sijaintinsa vuoksi liikenneyhteydet ovat hyvät kaikkiin suuntiin. Kunta-asuntojen asuntoja sijaitsee tasaisesti ympäri kaupunginosaa.

Korkalovaara

Korkalovaara on varsin laaja kaupunginosa, sen alueita ovat mm. Länsikangas, Vaaranlaki ja Lapinrinne. Kaupunginosa sijaitsee 3. kaupunginosan ja Ylikylän vieressä. Korkalovaaran maamerkkkejä ovat radiomasto ja Karinrakan vesitorni. Alueella on kattavat palvelut: useita ruokakauppoja, ravintola, tennishalli, apteekki, kaupunginosan kirjasto ja posti.
Alue on varsin metsäistä seutua, jossa on paljon latuja ja muita ulkoilureittejä. Kunta-asuntojen asuntoja sijaitsee mm. Louhikkotiellä ja Sudentiellä.

Syväsenvaara

Syväsenvaara sijaitsee noin neljä kilometriä Rovaniemen keskustasta koilliseen päin. Kaupunginosa on tunnettu kallioon louhitusta Joulupukin luolasta, Santa Parkista. Alueen palveluihin kuuluvat peruskoulu, paloasema, kirkko, posti, lähikauppa ja grilli.
Syväsenvaarassa on useita kilometrejä valaistuja hiihtolatuja, jotka ovat kesäisin lenkkeilijöiden suosiossa. Alueella on myös jalkapallokenttä, joka talvisin jäädytetään jääkiekkokentäksi.
Kunta-asuntojen asuntoja sijaitsee mm. Korpitiellä ja Tuohitiellä.

Työmahdollisuudet Rovaniemellä

Suurin osa (n. 80 %) rovaniemeläisistä työllistyy palveluammateissa. Matkailu on varsinkin joulun aikaan ja laskettelukautena merkittävä työllistäjä. Rovaniemen työttömyysprosentti oli vuoden 2014 syyskuussa 14,3 %, mutta se on selvästi alempi kuin muilla Lapin alueilla. Rovaniemellä on onnistunut hyvin ns. nuorten yhteiskuntatakuu, jossa jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle turvataan työ-, työharjoittelu-, työhön valmennus-, kuntoutus- tai koulutuspaikka tai muu vastaava aktiivitoimenpide viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömyyden alkamisesta.

Rovaniemen vuokra-asunnot

Hae vuokra-asuntoa Rovaniemeltä

kas_hae_asuntoa_20140122.jpg