Etusivu
Hakija
Asukas
Yritys
Lomakkeet
Yhteystiedot
Etusivu > vuokra-asunnot-rovaniemi

Vuokra-asunnot Rovaniemellä

Kunta-asunnoilla on Rovaniemellä laaja tarjonta hyväkuntoisia vuokra-asuntoja, 2801 kappaletta, yli sadassa kohteessa. Kohteet sijaitsevat pääosin Korkalovaarassa, Ounasrinteessä, 3. Kaupunginosassa ja Syväsenvaarassa, mutta pienempiä kohteita löytyy ympäri kaupunkia.

Rovaniemi asuinpaikkana

Rovaniemi on viihtyisä, n. 60 000 asukkaan kaupunki pohjoisella napapiirillä. Se on Suomen pohjoisin kaupunki ja samalla Lapin maakuntakeskus. Rovaniemi tarjoaa laadukkaat ja luonnonläheiset puitteet asumiselle. Vuokra-asuntojen hintataso on selvästi alhaisempi kuin etelän suurissa kaupungeissa. Ympäröivä luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet virkistäytymiseen niin kesällä kuin talvellakin. Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, tarjoten hyvät talviurheilumahdollisuudet niin matkailijoille kuin rovaniemeläisille itselleenkin. Myös kaupungin kulttuuritarjonta on laajaa.

Työmahdollisuudet Rovaniemellä

Rovaniemen talous on ollut pitkään hyvällä mallilla ja tästä johtuen kunnalliset palvelut ovat hyvällä tasolla verrattuna monen Lapin kunnan tilanteeseen. Suurin osa (n. 80 %) rovaniemeläisistä työllistyy palveluammateissa. Matkailu on varsinkin joulun aikaan ja laskettelukautena merkittävä työllistäjä. Rovaniemen työttömyysprosentti oli vuoden 2010 lopussa 11,6 %, mutta erityisesti nuorisotyöttömyys on ollut laskemaan päin. Rovaniemellä on onnistunut erinomaisesti ns. nuorten yhteiskuntatakuu, jossa jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle turvataan työ-, työharjoittelu-, työhön valmennus-, kuntoutus- tai koulutuspaikka tai muu vastaava aktiivitoimenpide viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömyyden alkamisesta.

Rovaniemen vuokra-asunnot

Hae vuokra-asuntoa Rovaniemeltä

kas_hae_asuntoa_20140122.jpg